Dichtbij van de Golf Bois d'Arlon                                                             Boek uw tafel nu 003263410050                                                                                                                        

FR EN

Duurzame ontwikkeling

Voor "duurzame ontwikkeling" in het Peiffeschof

Naar beneden scrollen

Voor "Duurzame Ontwikkeling" in het Peiffeschof

 
Of het nu gaat om klimaatopwarming, de vermindering van de ongelijkheden, de ontwikkeling van de economie, de moderne mens heeft op alles een antwoord gevonden :
 

"Wel, je moet maar aan duurzame ontwikkeling doen". Achter dit magische begrip voor onze communicatiekampioenen zit er een echte uitdaging voor onze toekomst die op zijn juiste waarde geschat moet worden."
 

"Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die de huidige behoeften vervult zonder de mogelijkheid van de toekomstige generaties om die van hen te vervullen in gevaar te brengen." " De duurzame ontwikkeling wil de harmonie tussen de mensen en tussen mens en natuur bevorderen".

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Duurzame ontwikkeling - Eerste resultaten !!!

 
Na onze investeringen eind 2008 die tot doel hadden het energieverbruik te verminderen en groene energie te produceren, slaagde onze onderneming erin meer dan 500 ton CO2 te besparen tot eind 2014! In een duidelijke taal vindt u hier de verwezenlijkingen en acties die deze laatste maanden werden gevoerd:
 

 • Het « voorzorgprincipe » in naleving van de AFSCA-normen (die in 11/2012 het "Smiley"-attest behaalden), ons aankoopbeleid dat de voorkeur geeft aan verse en plaatselijke producten, Europese wijnen, plaatselijke bieren
   
 • De sociale verantwoordelijkheden (gelijkheid tussen de geslachten en de rassen, gelijkheid van kansen, billijkheid, waardigheid, rechten van de mens en waarbij onder andere de opleiding door het werk bevorderd wordt)
   
 • Rekening houden met het milieu in onze beslissingen (bescherming van fauna, flora, CO²-uitstoot, energie- verbruik)
   
 • Sinds eind 2008 produceren we groene elektriciteit, goed voor 9.680 Wp per jaar met onze installatie van zowat 80 m² polykristallijne fotovoltaïsche panelen op het dak.
   
 • Investering in 2009 en 2012 in de LED-verlichtingsinstallaties van de buitenparking, de hal van het hotel en de kamers die een energiebesparing oplevert van zowat 70%.
   
 • Ons performant afvalbeheer houdt rekening met het milieu. Er wordt afval gesorteerd (glas, papier, karton, plastiek, vet) en sinds begin 2009 is er een recent ingerichte compostzone actief.
   
 • Het gebruik van biologisch afbreekbare zeep in aangepaste hoeveelheden.
   
 • We geven de voorkeur aan inheemse planten (haagbeuken, beuken) en onze tuin biedt ons de aromatische kruiden voor de keuken naast onze frambozenstruiken en de kweeperen

 

terug

Loading...